Den japanske producent Kawasaki Heavy Industries er netop kommet på markedet med nye palleteringsrobotter i CP-serien. CP-serien består af 3 forskellige typer robotter, der hver især har en løftekapacitet på 180, 300 og 500 kg. Robotterne vejer ca. 1600 kg og er med sin relativt lave egenvægt væsentligt lettere end konkurrerende mærker, hvilket også betyder, at den er nemmere at installere og flytte rundt med, samtidig med at den bruger mindre strøm.

Kawasakis palleteringsrobotter er modulopbyggede og derfor meget nemme at vedligeholde samt at modificere direkte hos kunden, hvis det er nødvendigt. Det er nogle af markedets mest pålidelige robotter og er meget brugervenlige og lette at programmere.

Palleterer alt efter behov
Der er kommet et øget fokus på rationalisering og automatisering i distributionen hos ordreproducerende virksomheder, og med Kawasakis fleksible palleteringsrobotter imødekommes strengere krav fra kunderne til større omstillingsparathed og hurtigere distribution. Kawasaki har palleteringsrobotter til alle typer af palletering med en løftekapacitet på 80-500 kg. Robotterne kan benyttes på tværs af alle industrier, hvad enten det er indenfor metal-, fødevare-, medicinalindustrien eller andre industrier.

Stor rækkevidde og bred løftekapacitet
Udover CP-serien, findes også R-seriens RD80N, som er den mest kompakte model inden for palletering, og med sine 5 akser som standard er den mere fleksibel i sine bevægelsesmuligheder. RD080 kan løfte 80 kg og stable 1100 x 1100 mm paller i en højde på op til 2060 mm. CP500 er den største robot med en løftekapacitet på 500 kg. Denne model håndterer flere typer paller og betjener op til fire stationer med 1100 x 1100 mm paller.

Plads- og energibesparende
Til både RS og CP-serien er der udviklet en ny E0X controller. Controlleren er universel og kan derfor bruges både i USA, Europa og Asien. Til sammenligning med tidligere modeller, der vejer mellem 145 og 195 kg, vejer denne controller blot 40-45 kg og fylder væsentligt mindre.

Som noget ekstra nyt har Kawasaki udviklet controlleren E03 til CP-seriens palleteringsrobotter. Denne controller har den store fordel, at bremseenergien bliver omdannet til strøm, og dette kan reducere strømforbruget med helt op til 40%.

Yderligere kan Kawasaki Robotics Scandinavia tilbyde sikkerhedssoftwareprogrammet ’Cubic-S’, som anvendes til at overvåge robottens bevægelser og kan benyttes til at begrænse robottens bevægelsesområde.

Vil du vide mere om Kawasakis palleteringsrobotter, så kontakt Kawasaki Robotics Scandinavia Kim Rimer på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 92 44 14 00.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret med nyheder, kampagner og events fra Kawasaki Robot Danmark.